De storm houdt nu al enkel dagen aan in ons land. Wie schade heeft kan met heel wat vragen zitten:

 • hoe geef ik het best mijn schade aan?
  Het is heel belangrijk om duidelijke foto’s te hebben van de schade. Wie over een smartphone beschikt kan deze gerust mailen naar claeren@dvv.be . Wie hulp nodig heeft kan ons bellen op 051/222758. Jean-Marie, Pieter, Ludo en Jan staan klaar om ter plaatse te komen en de schade te bekijken. Ze nemen duidelijke foto’s en kunnen meteen de nodige toelichting geven.
 • wat komt er in aanmerking voor een schadevergoeding?
  Dit is afhankelijk per schadegeval. Wat precies verzekerd is kan je steeds terugvinden in de algemene voorwaarden van je verzekeringscontract.
  Onze meest verkochte en succesvolle polis is de “Cocoon-verzekering”. De algemene voorwaarden kan je hier terugvinden. Deze polis kennen wij heel erg goed dus je kan ons best contacteren met je vragen. Het is immers een hele lange tekst met veel vakjargon.
 • wat is de vrijstelling / franchise?
  Enkel schade hoger dan 261,74 euro kan in aanmerking komen. Kies je voor een erkende hersteller van de verzekeringsmaatschappij? Dan neemt de maatschappij ook de vrijstelling ten laste.
  Je kan uiteraard ook de DVV Stars inzetten of de optie franchise gebruiken indien je dit onderschreven hebt in je verzekeringspolis.
 • mag ik reeds herstellen?
  Dringende herstellingen mogen uiteraard reeds uitgevoerd worden. We hebben dan wel gedetailleerde foto’s nodig van de schade. Best houd je ook de beschadigde goederen bij tot dat je schadedossier volledig werd afgehandeld. Vaak wordt er bij een schadegeval nog een expertise gehouden.
  Moet je tijdelijk actie ondernemen om de schade te beperken? De kosten die je hiervoor maakt kunnen ook door de verzekering vergoed worden. Dit heet “redding en behoud”. Vraag ons gerust meer info hieromtrent.

Wij helpen je graag verder met ons deskundig team schadebeheerders.
Jean-Marie, Pieter, Ludo en Jan komen graag bij jou ter plaatse. Femke behartigt de administratieve afhandeling van jouw dossier.